PRIMEUR HEARTBEAT IN VOETBALSTADION OP 2 MAART RODA JC- HERACLES: AANDACHT VOOR REANIMATIEONDERWIJS

Facebook_Event_Heartbeat_1920_x_1080V2.jpg

Voorafgaand aan de wedstrijd Roda JC - Heracles Almelo op vrijdag 2 maart 2018 vindt er voor de eerste keer in Nederland een live HeartBeat plaats in een voetbalstadion. Met duizenden voetbalfans, scholieren, belangstellenden en Roda JC (jeugd)spelers laten we een aantal minuten een hartslag horen. Met Keep the Heartbeat Going vragen wij aandacht voor het leren reanimeren en het introduceren van reanimatieonderwijs op middelbare scholen.

De presentatie op 2 maart in het Parkstad Limburg Stadion is in handen van Bas Westerweel. Hij heeft een hartstilstand overleefd en weet daarom als geen ander hoe belangrijk het is dat mensen reanimatietechnieken kunnen toepassen. Het belooft een kwartier voor het fluitsignaal (rond 19.45 uur) een ongekend en uniek spektakel te worden dat daarna in de rust van de wedstrijd officieel wordt overgenomen door Heracles Almelo. Zij gaan op hun beurt ook een HeartBeat bij een thuiswedstrijd organiseren waarbij zij het stokje opnieuw overdragen aan een andere club. Op deze manier komt er een estafette van Heartbeats in voetbalstadions in Nederland op gang.

In Nederland worden elke week tussen de 200 en 300 honderd mensen getroffen door een hartstilstand. Het blijkt dat hulpdiensten vaak niet op tijd (binnen 6 minuten) aanwezig kunnen zijn om te helpen. Op tijd starten met reanimeren kan levens redden. Het is daarom cruciaal dat getuigen en familieleden zelf direct beginnen met reanimeren en defibrilleren. Maar lang niet iedereen weet hoe dat moet. Als er op de middelbare school reanimatielessen worden gegeven kan iedere burger op de lange termijn reanimeren en levensreddende handelingen verrichten. Om burgers hiervan meer bewust te maken omarmd Roda JC Midden in de Maatschappij de HeartBeat. Keep the Heartbeat Going is een initiatief van Rotary en Taskforce QRS (studenten Geneeskunde).

De HeartBeat op 2 maart is één van de activiteiten in het kader van het programma ‘Reanimeren met Roda JC’. Voor supporters start een campagne om een reanimatiecursus te volgen in verschillende plaatsen in Zuid-Limburg. Op 22 maart vindt in de businessclub in het stadion een reanimatiecursus plaats voor business partners van Roda JC. Daar zullen ook Roda JC spelers bij aanwezig zijn. Een aantal jeugdspelers van Roda JC zullen ook dit jaar een reanimatiecursus volgen en deelnemen aan de reanimatie-estafette Limburg. Met het programma ‘Reanimeren met Roda JC’ werkt de eredivisieclub mee aan een hartveilige regio.

Koop hier tickets voor de wedstrijd.

sponsors-roda-heartbeat.png