RODA JC HEARTBEAT - 2 MAART 2018


Voorafgaand aan de wedstrijd Roda JC - Heracles Almelo op 2 maart 2018 vindt in het Parkstad Limburg Stadion voor de eerste keer een live Heartbeat plaats in een voetbalstadion. Met duizenden voetbalfans, scholieren, sponsoren en Roda JC (jeugd)spelers laten we een aantal minuten een hartslag horen, een hartslag die gered kan worden wanneer iemand kan en gaat reanimeren.

In Nederland worden elke week 300 mensen getroffen door een hartstilstand. In de praktijk blijkt dat hulpdiensten niet op tijd (binnen 6 minuten) aanwezig kunnen zijn om te helpen. Het is dus cruciaal dat getuigen en familieleden zelf direct beginnen met reanimeren. Maar lang niet iedereen weet hoe dat moet. Met Keep The Heartbeat Going vragen we aandacht voor de structurele inbedding van reanimatie onderwijs op middelbare scholen zodat iedereen op lange termijn kan reanimeren.

Deze Heartbeat wordt georganiseerd vanuit het project Keep the Heartbeat Going, een initiatief van Rotary Maastricht-Oost en Taskforce QRS, om een impulse aan reanimatieonderwijs te geven. Rotaryclub Kerkrade en Roda Midden in de Maatschappij werken hieraan mee.

Koop hier tickets voor de wedstrijd.

sponsors-roda-heartbeat.png